Jste na stránce: Hlavní | Školní jídelna | Alergeny

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:


1)      Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda) a výrobky z nich

2)      Korýši a výrobky z nich

3)      Vejce a výrobky z nich

4)      Ryby a výrobky z nich

5)      Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6)      Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7)      Mléko a výrobky z něj

8)      Skořápkové plody a výrobky (mandle, ořechy lískové, vlašské, kešu) a výrobky z nich

9)      Celer a výrobky z něj

10)    Hořčice a výrobky z ní

11)    Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12)    Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13)    Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14)    Měkkýši a výrobky z nich